maanantai 15. kesäkuuta 2015

MIKSI TEHDÄ MUUTA KUN VOI GRILLATA?!


Grillikausi on avattu rytinällä jo pari viikkoa sitten kun kävimme kotiuttamassa Jamie Oliverin grillin Gigantista. On tehty tölkkikanaa, savustettu lohta, grillattu broilerin rintaa, kaiken sorttisia kasviksia sekä myös hedelmiä. Tekastiin grillissä myös yksi viikonloppu hampparit ja voi pojat ku tuliki hyviä! Tässä nyt kuvapläjäystä meidän tähän astisista kokkailuista.

kesäisiä kasviksia

grilllikasviksia

tölkkikana valmistumassa

grillattua kanaa ja kasviksia

grillattua kanaa ja kasviksia

grillihamppari ateria

Grillissä savustettua lohta


Vinkkinä muuten että jos tykkää saada savunmakua ruokiin, niin kannattaa laittaa grilliin foliovuokaan vastuksen päälle lämpenemään savustuslastuja. Savun maun voimakkuutta voi säätää laittamalla joko yhden pikkuastian savustuspurua, tai useampia jos tykkää voimakkaammasta savunmausta. Yhdellä pikkurasialla ei kovin vahvaa savunmakua tarttunut isoon lohikimpaleeseen, mutta pieni vivahde kylläkin mikä sopi lohelle oikein mainiosti.



2 kommenttia:

  1. Nami! Mutta mitä ihmettä tuo tölkkikana on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Netistä löytyy paljon ohjeita, mutta lyhykäisyydessään kokonainen kana kypsennetään olut- tai kokistölkki sisässä. Se tekee kanasta tosi mehevää ja mehukasta! Kannattee kokeilla! :)

      Poista