Grillikausi on avattu rytinällä
jo pari viikkoa sitten kun kävimme kotiuttamassa Jamie Oliverin
grillin Gigantista. On tehty tölkkikanaa, savustettu lohta,
grillattu broilerin rintaa, kaiken sorttisia kasviksia sekä myös hedelmiä.
Tekastiin grillissä myös yksi viikonloppu hampparit ja voi pojat ku
tuliki hyviä! Tässä nyt kuvapläjäystä meidän tähän astisista
kokkailuista.
Vinkkinä muuten että jos tykkää
saada savunmakua ruokiin, niin kannattaa laittaa grilliin
foliovuokaan vastuksen päälle lämpenemään savustuslastuja. Savun
maun voimakkuutta voi säätää laittamalla joko yhden pikkuastian
savustuspurua, tai useampia jos tykkää voimakkaammasta savunmausta.
Yhdellä pikkurasialla ei kovin vahvaa savunmakua tarttunut isoon
lohikimpaleeseen, mutta pieni vivahde kylläkin mikä sopi lohelle
oikein mainiosti.
Nami! Mutta mitä ihmettä tuo tölkkikana on?
VastaaPoistaNetistä löytyy paljon ohjeita, mutta lyhykäisyydessään kokonainen kana kypsennetään olut- tai kokistölkki sisässä. Se tekee kanasta tosi mehevää ja mehukasta! Kannattee kokeilla! :)
Poista